Bukan nikah sindiket

Kahwin Sindiket
Nikah Sindiket

Surat Nikah Palsu Sempadan Siam

kahwin sindiket, nikah sindiket

Cara Nikah di Thailand | Mengapa Pilih Kami | Hubungi Kami
Poligami Tanpa Kebenaran | Wali Enggan | Nikah Gantung, Nikah Khitbah | Nikah Hamil

elakkan perkahwinan sindiket dan nikah di Majlis Agama Islam Songkhla

TIDAK SAH!!

Nikah di Songkhla: Cuma Pejabat MAIS diiktiraf
- Yang Dipertua MAIS. Maklumat Lanjut - Klik Sini

Nikah Sindiket di Sempadan Siam

Agen kahwin yang sahih akan membawa anda dan pasangan anda ke Majlis Agama Islam wilayah berkenaan pada hari perkahwinan. Agen nikah sindiket tidak akan membawa anda ke Majlis Agama Islam wilayah berkenaan kerana surat nikah palsu yang dikeluarkan melalui kahwin sindiket tidak diiktiraf oleh Majlis Agama Islam mana-mana wilayah Thailand.

Kawasan yang betul-betul sempadan antara Malaysia dan Siam ialah tempat bagi kahwin sindiket yang tak sah dan jurunikah tak bertauliah. Oleh yang demikian, pasangan yang ingin kahwin di Thailand perlu berhati-hati dalam memilih tempat untuk melangsungkan perkahwinan, supaya tak terpedaya dengan kahwin sindiket. Biar jauh sedikit dari sempadan, asalkan perkahwinan itu sah.

Pasangan yang bercadang untuk melangsungkan perkahwinan di Selatan Siam harus mengetahui perkara-perkara berikut:

  1. Tidak ada jurunikah bertauliah di Pekan Siam (di Satun, bersempadan dengan Padang Besar) atau Danok (di Songkhla, bersempadan dengan Bukit Kayu Hitam).

    Yang DiPertua Majlis Agama Islam Songkhla pernah berkata bahawa tidak ada jurunikah bertauliah yang dilantik di dua kawasan itu. Ini bermakna bahawa pernikahan di dua kawasan ini tidak sah.

  2. Ada agen kahwin palsu di Betong, Yala. Baca cerita seorang mangsa agen ini di Betong
  3. Ada jurunikah palsu di Narathiwat. Baca laporan serbuan JAHEAIK
  4. Di Padang Besar ada kumpulan yang menggunakan khidmat imam dari Satun atau Songkhla sebagai jurunikah dan wali hakim. Perkahwinan berlangsung di Padang Besar. Imam dari Satun atau Songkhla tak ada kuasa untuk menjadi wali hakim di Padang Besar. Dengan sendirinya pernikahan ini tidak sah disebabkan tak ada wali.
  5. Berlaku nikah sindiket di Rantau Panjang yang menggunakan khidmat imam dari Narathiwat sebagai jurunikah dan wali hakim. Ijab kabul berlangsung di Rantau Panjang. Imam dari Narathiwat tak ada kuasa untuk menjadi wali hakim di Rantau Panjang. Dengan sendirinya pernikahan ini tidak sah disebabkan tak ada wali.

Untuk perkahwinan Siam yang sah (semua jurunikah adalah naib kadi yang bertauliah untuk menjadi jurunikah) dan selamat (tidak ada letupan bom atau rusuhan, tidak seperti di Yala atau Narathiwat),

Hubungi Kami Sekarang!


Songkhla Selamat Songkhla Selamat Tujuan Laman Ini Tujuan Laman Ini

eXTReMe Tracker

Web Design & SEO Malaysia
Suka Sama Suka

Copyright © 2011 sukasamasuka.net. No part of this website shall be copied and published in any form without our written permission.