Kisah Benar
Pelajar Kahwin Lari


nikah di Perlis | nikah di Pattani | pelajar kahwin lari | 8 tahun dihalang wali
wali yang materialistik | kisah pasangan terlanjur


Kisah Kahwin Lari Sepasang Pelajar

Azlan dan Fiza telah saling mengenali sejak di sekolah menengah lagi. Mereka sebaya. Dan mereka saling menyayangi.

Sekarang, mereka sama-sama belajar di sebuah Institut Pengajian Tinggi. Dah hampir lima tahun mereka berkasih sayang dan hubungan mereka masih mantap.

Tapi, hubungan cinta diantara pasangan yang boleh bernikah sentiasa disertai dengan nafsu berahi. Jika tiada nafsu, bukanlah cinta diantara pasangan yang boleh berkahwin. Mungkin cuma perasaan sayang diantara adik-beradik atau diantara ahli keluarga yang lain.

Azlan dan Fiza pun begitu. Setelah umur meningkat ke alam remaja, keinginan seks makin meningkat dan mereka mula menginginkan hubungan seks sesama mereka. Mulanya, mereka dapat mengawal perasaan dengan baik. Tapi lama kelamaan, keinginan itu semakin menekan.

Lalu mereka berjumpa dengan ayah Fiza, minta izin untuk nikah sebelum mereka terlanjur.

Ayah Fiza, seperti kebanyakan ayah, menasihatkan mereka supaya bersabar dan tunggu sehingga habis belajar. Dia tidak menghalang Azlan dan Fiza berkahwin, cuma tunggu sehingga habis belajar.

Keputusan yang dibuat oleh ayah Fiza tak membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh Azlan dan Fiza. Mereka masih merasa tertekan. Masih susah untuk mengawal kehendak badan masing-masing. Mereka takut akan berlaku zina. Dan pelajaran mereka terganggu disebabkan masalah ini.

Akhirnya, mereka memutuskan untuk nikah diam-diam di Songkhla. Dengan pernikahan itu, masalah mereka telah selesai. Kemahuan badan dapat dipenuhi dan ini membolehkan mereka lebih menumpukan perhatian terhadap pelajaran. Mereka cuma perlu berhati-hati supaya Fiza tidak berbadan dua. Tapi, ini bukan masalah besar. Berbagai cara boleh diamalkan untuk mencegah hamil.

Setahun dua lagi, bila dah tamat belajar, Azlan akan meminang Fiza dan mereka akan berkahwin seperti biasa di Malaysia. Sementara menunggu masa itu, hubungan mereka sah disisi agama dan mereka telah berjaya untuk mengelak dari melakukan zina.


Nikah di Pattani Wali Enggan

eXTReMe Tracker

Web Design & SEO Malaysia
Suka Sama Suka

Copyright © 2011 sukasamasuka.net. No part of this website shall be copied and published in any form without our written permission.