Pakej murah Nikah di Siam di Songkhla. Prosedur Nikah di sempadan Thailand.

Pakej Nikah di Sempadan Siam

Yala, Narathiwat
atau Songkhla?

khidmat nikah di Thailand, kahwin di Sempadan

Cara Nikah di Thailand | Mengapa Pilih Kami | Hubungi Kami
Poligami Tanpa Kebenaran | Wali Enggan | Nikah Gantung, Nikah Khitbah | Nikah Hamil

Harga Pakej Nikah Di Thailand - RM1,800 ke atas termasuk pengesahan Konsulat Malaysia

Khidmat Nikah Siam - Pakej Nikah di Thailand

Terdapat ramai individu yang menawarkan khidmat nikah Thailand, terutamanya melalui Majlis Agama Islam Songkhla, Majlis Agama Islam Yala dan Majlis Agama Islam Narathiwat.

Dalam memilih khidmat yang ditawarkan, pertimbangan yang utama ialah keselamatan. Nikah di Narathiwat, Yala atau Pattani kurang selamat.

nikah di Narathiwat, Yala dan Pattani kurang selamat
Nikah di Narathiwat, Yala dan Pattani kurang selamat

Ada pula sindiket palsu yang tidak menggunakan khidmat jurunikah bertauliah di Siam, ada yang terlalu mahal dan ada yang sah tapi khidmat yang diberikan tak lengkap sehingga dapat surat pengesahan dari Konsulat Malaysia.

Cuma sedikit laman web tentang pakej perkahwinan di Selatan Thailand yang menawarkan khidmat lengkap, murah dan termudah bagi pasangan dari Malaysia. Maka kami bina laman web ini untuk membantu pasangan dari Malaysia untuk mendapatkan khidmat yang terbaik.

Cara kahwin di sempadan Siam yang terbaik ialah melalui Majlis Agama Islam Songkhla, kerana Konsulat Malaysia bagi Selatan Thailand terletak di Songkhla. Dan pakej yang ditawarkan perlulah lengkap sehingga dapat surat pengesahan dari Konsulat Malaysia yang ditujukan kepada Pejabat Agama Islam di Malaysia, supaya anda tidak bermasalah untuk mendaftarkan perkahwinan anda setelah pulang ke Malaysia nanti.

Sekiranya anda merancang untuk kahwin di Selatan Siam, pastikan perkhidmatan yang anda pilih mengandungi elemen-elemen berikut:

  1. Pernikahan oleh jurunikah bertauliah di Sempadan Siam
  2. Pengeluaran sijil nikah dan sijil pengesahan nikah oleh Majlis Agama pada masa yang sama
  3. Singgah di Konsulat Malaysia di Songkhla untuk memohon surat pengesaan nikah dari mereka. Konsulat Malaysia adalah sebahagian dari Kerajaan Malaysia. Oleh itu, surat sah nikah dari Konsulat adalah surat dari Kerajaan Malaysia yang menerima pernikahan itu sebagai sah. Tidak akan timbul isu dalam pendaftaran di Malaysia nanti.

Dalam pada itu, pastikan juga bahawa tak ada kos tersembunyi dalam pakej yang ditawarkan. Diantara elemen kos bagi pernikahan di Sempadan Siam ialah

  1. Kos perjalanan pergi balik dari Malaysia ke Siam (kenderaan, minyak, pemandu, dll)
  2. Bayaran kepada jurunikah, saksi, pengeluaran surat nikah dan lain-lain berkaitan akad nikah
  3. Bayaran kepada Majlis Agama untuk pengeluaran surat pengesahan yang ditujukan kepada Konsulat Malaysia
  4. Kos perjalanan ke Konsulat Malaysia dan bayaran kepada Konsulat Malaysia untuk pengeluaran surat pengesahan yang ditujukan kepada Pejabat Agama di Malaysia

Maskawin adalah berasingan. Terpulang kepada pasangan untuk menetapkannya.

Sekiranya mana-mana elemen diatas tidak ditawarkan, maka kos tambahan akan diperlukan kemudian nanti. Contohnya, kalau harga pakej tidak termasuk mendapatkan surat pengesahan dari Konsulat, maka perjalanan lain ke Songkhla akan diperlukan kemudian nanti untuk mendapatkan surat itu.

Kami adalah agen nikah di Thailand yang diiktiraf oleh MAIS. Dan melalui laman web ini, kami tawarkan khidmat kahwin di Thailand untuk membantu anda berkahwin di Songkhla dan seterusnya mendapatkan semua sijil dan surat pengesahan, dengan harga yang cukup menarik.

Pilih khidmat kami supaya tidak timbul soal sindiket atau kahwin palsu kerana anda sendiri akan kami bawa ke Majlis Agama Islam di Hat Yai dan Konsulat Malaysia di Songkhla untuk mendapatkan dokumen-dokumen pengesahan.

Pilih pakej nikah di Songkhla yang kami tawarkan kerana surat pengesahan konsulat boleh didapati sehari selepas ijab kabul, tidak seperti Yala dan Narathiwat yang jauh dari Konsulat Malaysia.

Dan pilih kami untuk nikah di sempadan kerana Songkhla lebih selamat

Hubungi Kami Sekarang!


Songkhla Selamat Pendaftaran Perkahwinan

eXTReMe Tracker

Web Design & SEO Malaysia
Suka Sama Suka

Copyright © 2010-2011 sukasamasuka.net. No part of this website shall be copied and published in any form without our written permission.