Kisah Benar
Wali Mata Duitan


nikah di Perlis | nikah di Pattani | pelajar kahwin lari | 8 tahun dihalang wali
wali yang materialistik | kisah pasangan terlanjur
Wali Mata Duitan

Ita dan Fikri mula menjalin cinta sejak lebih tiga tahun yang lalu.

Fikri yang berkelulusan SPM bertugas sebagai supervisor pembinaan. Ita, juga dengan kelulusan SPM, bertugas sebagai pembantu tadbir. Fikri kini berusia 30 tahun, sementara Ita berusia 25 tahun.

Mereka telah bersedia untuk berkahwin sejak lebih dua tahun lalu. Tapi malang bagi mereka sebab ibubapa Ita tak merestui hubungan mereka. Sebenarnya, ibu Ita yang kuat menentang. Ayah Ita cuma mengikut kehendak isterinya.

Ibu Ita mahu Ita berkahwin dengan seorang lelaki yang berkelulusan profesional, seperti doktor, akauntan, jurutera, akitek dan sebagainya. Nanti hidup senang, kata mak Ita. Lagi pun, apalah yang ada pada seorang supervisor pembinaan?

Sudah puas Fikri berusaha untuk merapatkan diri dengan mak Ita - dari segi layanan, bawa hadiah dan sebagainya - tapi sikap mak Ita tetap tak berubah.

Pernah Fikri bertanya kepada Ita tidak kah lebih baik Ita meninggalkannya dan mencari orang lain yang dapat diterima oleh ibubapanya, tapi Ita menolak. Dia tak sanggup meninggalkan Fikri.

Begitulah orang bercinta. Tak sanggup berpisah. Ingin selalu bersama. Kalau boleh, ingin selalu dalam pelukan pasangan masing-masing.

Begitu juga dengan Fikri dan Ita. Dah lama mereka ingin berkahwin, tapi terhalang. Tapi mereka manusia biasa. Semakin lama, semakin sukar untuk mengawal perasaan dan nafsu. Semakin lama, semakin kerap mereka tidur berpeluk-pelukan dalam flat yang disewa oleh Fikri. Dan semakin sukar untuk mengawal diri dari melakukan zina.

Lalu mereka memutuskan untuk berkahwin di Siam sebelum terlanjur.


Wali Enggan Kisah Kahwin Lari

eXTReMe Tracker

Web Design & SEO Malaysia
Suka Sama Suka

Copyright © 2011 sukasamasuka.net. No part of this website shall be copied and published in any form without our written permission.